In Job Stories nemen we je mee het veld in door maandelijks een vette job uit te lichten. Dit keer leggen we je precies uit wat het inhoudt om te werken als medewerker groenvoorziening.

Je hebt de vacature vast wel al eens voorbij zien komen: de groenvoorziening. Of de mannen (het zijn namelijk vrijwel altijd mannen!) aan het werk gezien in een park. Maar wat houdt die baan nou eigenlijk in? Wat doet een medewerker groenvoorziening nou precies?

Dankbaar werk

Als groenvoorziener werk je aan het onderhouden van alles wat groeit in de de openbare ruimtes. Dat zijn parken, het groen in een woonwijk of de bermen langs autowegen. Het werk bestaat uit het fatsoeneren van hoe bomen en planten erbij staat. Mooi werk, waarvan je meteen resultaat ziet. Als de groenvoorziening geweest is, ziet alles er meteen een stuk mooier en verzorgder uit.

Dit zijn de dagelijkse werkzaamheden

Geen stoffig kantoor of een werkplek in een muffe bedrijfshal voor jou. Frisse lucht, de zon (of regen, laten we wel eerlijk blijven natuurlijk) op je hoofd en de wind in je haren.

De taken zijn divers en bestaan onder andere uit het schoonhouden van plantvakken en borders, het knippen van hagen, snoeien van bomen en grasmaaien. In de herfst wordt er uiteraard veel tijd besteed aan bladeren opruimen en in de winter aan het strooien van zout, zodat iedereen ondanks sneeuw gewoon veilig de weg op kan.

Teamwork

Je werkt altijd in teamverband. Samen met je collega’s en onder leiding van een voorman (of -vrouw) pakken jullie het werk van die dag aan. Je verzamelt in de loods, laadt de gereedschappen en het materiaal in, waarna de taken worden verdeeld. En dan rijden jullie samen naar de wijk of stadsgedeelte dat jullie onder handen gaan nemen.

Werkgevers

Kijk je om je heen: er is overal groen in de openbare ruimte. Langs de weg, de parken in jouw wijk, de bermen langs de weg. De bedrijven waar je aan de slag kunt zijn divers: van heel groot, tot juist maar een paar medewerkers. Momenteel zoeken we voor een relatief klein en gezellig bedrijf nieuwe medewerkers. Iets voor jou?

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en we bespreken of deze functie bij jou past. Voor je het weet ben je aan het werk! Vermeld dat je op zoek bent naar werk als medewerker groenvoorziening. Een gelikt CV is in ieder geval niet leidend. Als je maar uit het juiste hout gesneden bent! Bellen mag natuurlijk ook: 045-535 28 28.

 

 

Leave a Reply