Bij Lempers Select streven we ernaar van iedereen een winnaar te maken. Maar al heb je de grootste sterren op het veld staan, zonder teamspirit heb je aan opzichzelfstaande winnaars nog steeds weinig. In ‘Teambuilders’ laten we jou in losse blogs zien hoe je van jouw sterspelers een team maakt dat blindelings op elkaar is ingespeeld, ditmaal teambuilding buiten het veld.

Hoe hecht is jouw team?

En dit keer gaat het allemaal om onderlinge binding. Ervoor zorgen dat jouw team voor elkaar door het vuur gaat. Dit is een spreekwoord dat te pas en te onpas wordt gebruikt, maar hoe vaak gebeurt dit ook écht op de werkvloer? Er zijn zat mogelijkheden te bedenken waarmee je in ieder geval een stap in de goede richting zet.

Stap van het veld af

Allereerst kan het samenbrengen van je team buiten de vertrouwde werkomgeving een waardevol middel zijn om sociale relaties op te bouwen of te versterken. Dit is een vaak onderschatte manier om meer teamspirit te implementeren, die je geheid terug gaat zien in de dagelijkse werkzaamheden.

De derde helft

Maar hoe doe je dit dan? Het meest voor de hand liggende zijn de bekende teambuilding activiteiten. Die hebben echter een wat negatieve reputatie. En ergens misschien ook wel terecht. Werknemers zitten er soms simpelweg niet op te wachten om te gaan kajakken of aan een speurtocht mee te doen met een groep mensen die ze eigenlijk toch niet echt kennen. Dit is vaak onoprecht en ook wel wat ongemakkelijk.

Ga voor een activiteit die teamwork vergt, en splits je groep op in kleinere teams. In het kader van ‘voor elkaar door het vuur gaan’ kies je dan ook het best een activiteit die je ook met vrienden zou gaan doen. Een escape room of een potje lasergamen kunnen uitdagende opties zijn. Maar het hoeft ook zeker niet te vergezocht. Eens per maand een hapje of drankje met collega’s kan al heel wat sociale barrières wegnemen.

Strijd binnen de lijnen

Toch zijn er ook in de werkomgeving genoeg mogelijkheden om een hechter team te smeden. Een teambespreking met een minder formele insteek bijvoorbeeld. Laat je teamleden aan het woord en laat ze het gesprek aangaan met elkaar. Of blik terug op eerder verricht werk. Bespreek samen wat er beter kan, maar nog belangrijker: vier behaalde successen!
Samengevat: faciliteer oprecht onderling contact in jouw team, zodat je werknemers niet meer alleen bij de dagstart of de lunch even met elkaar kletsen. En zodat collega’s geen kennissen, maar vrienden worden.

Leave a Reply