In Job Stories nemen we je mee het veld in door maandelijks een vette job uit te lichten. Dit keer leggen we je precies uit wat een orderpicker precies doet.

Ben jij die koele kikker die altijd het overzicht bewaart? Iemand die van z’n werkplek z’n tweede thuis wil maken en graag zelfstandig werkt? Dan is orderpicken misschien wel op jouw lijf geschreven. We leggen je even uit waarom!

Weet jij welke route je pakketjes afleggen?

Je kent het gevoel wel: je hebt iets besteld bij Bol of Zalando en je kan niet wachten tot het moment dat de bezorger aanbelt met je pakketje. Maar hoe is dat kledingstuk of dat telefoonhoesje op één dag tijd van je mobieltje tot je voordeur gekomen? Onder andere door het werk van talloze orderpickers dus.

Als orderpicker is het magazijn of distributiecentrum jouw territorium. Je zoekt items van binnengekomen orders uit en maakt ze klaar voor verzending. Ook zal je o.a. gegevens invoeren in het digitale systeem, goederen in ontvangst nemen of door het magazijn cruisen met de heftruck. Dikke avondtoeslagen, werk in een hecht team waar je collega’s snel je vrienden kunnen worden, en geen teamleider die je bij iedere stap die je zet in de gaten houdt. Hoe nice is dat?

Digitaal of oldschool

Hoe je werk er precies uitziet hangt af van je werkgever. De meeste grote bedrijven werken voornamelijk digitaal. De orderpicker gaat op zoek naar het brandende lampje waar hij het item vindt dat hij vervolgens kan wegstrepen van het lijstje op zijn tablet. Maar er zijn ook genoeg magazijnen waar de orderpickers gewoon met een papieren lijstje rondlopen met items die ze kunnen afvinken. Hoe dan ook zal je stappenteller op volle toeren draaien tijdens je werkdag. Ondanks dat het geen fysiek zwaar werk is, ben je dus genoeg in beweging.

Waar kun je terecht?

Denk jij dat je de uitdaging aankunt? Je kunt aan de slag bij de grootste kabelwebshop van het land, Allekabels in Kerkrade. Een jong team waar je zelfstandig te werk mag gaan, maar waar nodig ook genoeg sturing krijgt van ervaren collega’s en leidinggevenden.

Iets voor jou?

Interesse in onze vacatures, of een prangende vraag over het werk? Bel vooral even naar 045-5352828 of app naar 06-14964659.

 

 

Leave a Reply