In Job Stories nemen we je mee het veld in door maandelijks een vette job uit te lichten. Dit keer leggen we je precies uit wat het inhoudt om te werken als recruiter.

Vraag en aanbod – mens en functie

Vrijheid, zelfstandigheid en een grote eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijk contact waarmee je zowel werkzoekenden als werkgevers gelukkig maakt. Personen aan functies binden waardoor je fungeert als matchmaker, scout en contactpersoon in één. Dit is waarom jij misschien wel recruiter moet worden.

De (niet zo) doorsnee werkdag

Werken als recruiter is niet weggelegd voor mensen die een eentonige baan zoeken. Je werk is dynamisch en je staat constant in contact met collega’s, kandidaten en werkgevers. Geen dag is hetzelfde, maar hieronder enkele zaken waar een recruiter zich op een ‘gemiddelde’ werkdag mee bezig houdt.

Allereerst ben je verantwoordelijk voor het behandelen van binnengekomen sollicitaties. Je beoordeelt of een kandidaat geschikt is voor een functie, beantwoordt de sollicitatie, en voert al dan niet een sollicitatiegesprek met hem/haar. Maar daar blijft het niet bij. Kandidaten komen werkgevers, zeker in de huidige arbeidsmarkt, niet zomaar aanwaaien. Je gaat dus ook zelf actief op zoek naar geschikte kandidaten, bijvoorbeeld via vacaturebanken of LinkedIn, en benadert ze ook. En dan is er nog het relatiebeheer (en -opbouw) met de klant. Veel stilzitten zal er dus niet van komen.

Waar kun je terecht?

Nou, bij ons! Lempers Select is een jonge, dynamische groep waar gezelligheid ook hoog in het vaandel staat. We zijn hard op weg naar de uitzendtop van Limburg, ondanks dat we nog geen 3 jaar bezig zijn. Samen met collega Mitchell ga je je volledig storten op alles rondom recruitment. Hierin zal Mitchell zich vooral op de klanten richten, waar jij je op mag werken tot eindverantwoordelijke voor de kandidaten. Je krijgt van ons een net startsalaris van €2100,- tot €2900,- per maand, en maakt bij tevredenheid al snel aanspraak op loonsverhoging.

Waarom Lempers?

Het is een bedrijf waar je moet passen. Maar als je er past, heb je er de tijd van je leven. Waar we niet van houden zijn interessante functietitels en een eentonige kantoorsfeer. Waar we wel van houden is hard werken, en nog harder lachen. We willen de uitzendbaas van Parkstad worden. Een ambitieus doel, dat we alleen kunnen bereiken met werknemers die dezelfde passie en vuur in hun werk kunnen leggen als wij. De indruk had je wellicht al, maar we vinden persoonlijkheid absoluut leidend.

Iets voor jou?

Heb jij die gezonde dosis energie, enthousiasme, en strijdlust? Aarzel vooral niet om contact op te nemen. Je kunt mede-eigenaar Abby bereiken via:

  • 045-5352828
  • 06-38327637
  • abby@lempersselect.nl

Leave a Reply