In Job Stories nemen we je mee het veld in door maandelijks een vette job uit te lichten. Dit keer leggen we je precies uit wat het inhoudt om productiemedewerker te zijn.

Geen zakelijk gedoe, geen moeilijke theorieën, maar gewoon de mouwen opstropen en werk leveren om trots op te zijn. Voor sommigen gewoon niet weggelegd, voor anderen precies wat ze zoeken én waar ze goed in zijn.

Wilskracht boven diploma’s

Als productiemedewerker weet je vaak al na je eerste werkdag precies wat je te doen staat, en kom je zelden voor moeilijke verrassingen te staan. Je hebt meestal ook geen diploma’s of afgeronde opleidingen nodig. De juiste instelling en écht willen knallen, daar wordt veel meer waarde aan gehecht. Hou er rekening mee dat je geen werk voor watjes doet. Het kan, afhankelijk van waar je werkt, fysiek aanpoten zijn. In de meeste gevallen sta je in ieder geval lang recht.

Aan de bak!

Maar nu even concreet: wat doe je dan precies? Om daar een kort antwoord op te geven lopen de werkzaamheden iets te ver uiteen. Het is namelijk afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken. Enkele voorbeelden zijn echter:

  • Producten verpakken, sorteren, stapelen of controleren
  • Machines bedienen, instellen of schoonmaken
  • Handmatig producten in elkaar zetten
  • Opruimen en schoonmaken

Ook naar productiemedewerkers is meer vraag dan aanbod, en dus liggen de salarissen vaak hoger dan een aantal jaar geleden. Daarnaast kun je rekenen op flexibele werktijden, vette toeslagen, en misschien wel belangrijker: vast werk op de lange termijn. Werkgevers zien je liever niet vertrekken, en dus liggen doorgroeimogelijkheden, loonsverhogingen en promoties al gauw in het verschiet al wanneer je een tijdje in dienst bent.

Waar kun je aan de slag?

Een plasticrecyclebedrijf in Susteren zoekt inpakmedewerkers. Geen licht werk, maar wel een vaste functie voor lange duur en bij goed functioneren al snel promotie!

Een tapijtenproducent in Sittard zoekt iemand die de nieuw aangeschafte robot gaat bedienen. Een robot? Jazeker! Naast de handmatige productie heeft men hier sinds kort ook een robot in huis die tapijten maakt. De robot wordt jouw hechtste collega, want het wordt jouw voornaamste taak om deze te bedienen en te controleren op zijn werk.

Iets voor jou?

Neem contact met ons op, en wie weet sta je binnen de kortste keren al te knallen op de werkvloer! Hiervoor kun je het contactformulier of inschrijfformulier gebruiken. Vermeld dat je op zoek bent naar werk als productiemedewerker, en we gaan zo snel mogelijk samenzitten om werk te vinden dat past bij jou en jouw wensen. CV is hierin in ieder geval niet leidend.

Leave a Reply