In Job Stories nemen we je mee het veld in door maandelijks een vette job uit te lichten. Dit keer leggen we je precies uit wat het inhoudt om te werken als operator.

Er zijn er eigenlijk te weinig, maar ze zijn voor zowat ieder huishouden in Nederland onmisbaar. Of het nu gaat om die pot pindakaas, de fles wasverzachter of de zak hondenvoer; overal komen operators aan te pas. Mede daarom ook dat er verrassende voordelen vasthangen aan het operator zijn.

Onmisbare schakel tussen grondstof en eindproduct

Men had het zich 100 jaar geleden niet kunnen inbeelden, maar bijna ieder product waar je tegenwoordig geld voor neerlegt heeft op enig moment in een fabriek gelegen. We weten natuurlijk dat machines daar het gros van het werk voor hun rekening nemen. Maar gelukkig zijn we nog niet zo ver dat productieprocessen ook succesvol kunnen verlopen zonder mensen aan het roer.

Dat is dan ook de essentie van het werk van een operator. Samen met de rest van het productieteam zorg jij dat iedere stap, van grondstof tot volmaakt product, telkens goed verloopt. In de praktijk betekent dit dat jij de baas wordt over de machines in de fabriek. Je bedient ze, stelt ze op de juiste manier in, reageert snel op storingen, en controleert en registreert de productie.

Je bent gewild, en dat zul je ook merken

Taken die gewaardeerd worden. Want operators zijn schaars en dus doen werkgevers er alles aan jou binnenboord te houden. Vaste contracten voor lange termijn, goede salarissen, dikke toeslagen en volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden zijn eerder norm dan uitzondering geworden. Producties lopen natuurlijk 24/7 door, en dus heb je als operator beschikking over zowat de flexibelste werktijden die je je voor kunt stellen. Ideaal dus als je je werk wil combineren met je sport, je gezin of als je gewoon niet zo’n ochtendmens bent.

Waar kun je aan de slag?

Vrijwel alle productiebedrijven hebben operators nodig. Je kunt met andere woorden zelf kiezen waar je aan de slag wil. Daarbij verschillen bedrijven stevig qua soort werk, ploegendiensten en bedrijfscultuur. Voor iedere operator zijn er kansen op precies de baan te vinden die bij hem of haar past.

Iets voor jou?

Neem contact met ons op, en wie weet sta je binnen de kortste keren als operator te shinen bij je nieuwe werkgever! Hiervoor kun je het contactformulier of inschrijfformulier gebruiken. Vermeld dat je op zoek bent naar werk als operator, en we gaan zo snel mogelijk samenzitten om een plek te vinden dat past bij jou en jouw wensen. CV is hierin in ieder geval niet leidend.

Leave a Reply