In ‘De Opstelling’ interviewen we één van onze uitzendtoppers over hun werk. De spits wordt afgebeten door Noud, die via Lempers Select aan het werk is voor IkWordGroen.

 

Hey Noud! Vertel eens: wie ben je en wat voor werk doe je?

Yes! Ik ben Noud en ben 25 jaar. Via een koksopleiding en een technische functie bij de luchtmacht kwam ik, noodgedwongen door de coronacrisis, te werken als operator. Het werk en de 5-ploegendiensten waren gewoon niet voor mij weggelegd. Sinds vorig jaar maart heb ik mijn werkplezier teruggevonden bij IkWordGroen in Kerkrade, waar ik monteur ben van zonnepanelen.

Hoe komt het dat je nu weer zo’n plezier hebt in je werk?

Het werk is gevarieerd, elke dag komt er weer een nieuwe uitdaging op je pad, kom je op een nieuwe plek, en leer je nieuwe mensen kennen. Dat klantcontact vind ik ook fijn aan m’n werk, want de mensen waarderen je echt. Daarnaast ben ik ook heel erg te spreken over mijn team. We zijn vrij jong, de sfeer is lekker losjes en er mag gelachen worden. Maar ook hard gewerkt natuurlijk. En hoe meer betrokken jij jezelf opstelt, hoe meer je dat ook terugkrijgt.

Hoe heeft Lempers Select jou aan deze baan geholpen?

Ik leer dingen over het algemeen snel aan, maar als ik het dan eenmaal een tijd doe raak ik er ook snel op uitgekeken. Ik zocht dus werk waarvan ik wist dat er nog lang uitdaging in zou blijven voor mij. Ik kwam als leerling binnen en na 3 maanden had ik het werk wel onder de knie. Inmiddels heb ik me opgewerkt tot een verantwoordelijke en sturende functie, en heb ik mijn certificaat behaald om airco’s te mogen plaatsen.

Dat was nooit zo gelopen zonder de hulp vanuit Lempers. Ze hebben me ook aan deze baan geholpen omdat ze wisten dat ik extra uitdaging nodig had. Toen ze me vertelden over de mogelijkheid om promotie te maken en het werken met airco’s, waar voor mij meer uitdaging in zit dan enkel de zonnepanelen, was ik gelijk enthousiast.

Bij Lempers voelde ik vanaf dag één wel meer betrokkenheid dan bij andere uitzendbureaus. De sfeer is relaxed, en zo word je ook behandeld. En er is meer focus op mij als persoon. Dat maakt wel verschil.

Leave a Reply